Još 60 mil. evra za most preko Ade

Bez autora
Jun 07 2010

Odbornici Skupštine Beograda usvojili su odluku o dodatnom zaduženju Grada kod EBRD od 60 miliona evra za izgradnju mosta preko Ade Ciganlije. Tako će ukupno zaduženje za izgradnju mosta kod Evropske banke za obnovu i razvoj biti nešto manje od 130 miliona evra.Nastavak izgradnje novog mosta finansiraće grad Beograd iz sopstvenih prihoda, sa 50 miliona evra. Sam most preko Ade Ciganlije koštaće oko 120 miliona evra. Grad nije prezadužen, jer ta zaduženost za sada ne prelazi ni pet od predviđenih 15 odsto budžeta.

Još 60 mil. evra za most preko AdeOdbornici Skupštine Beograda usvojili su odluku o dodatnom zaduženju Grada kod EBRD od 60 miliona evra za izgradnju mosta preko Ade Ciganlije.

Tako će ukupno zaduženje za izgradnju mosta kod Evropske banke za obnovu i razvoj biti nešto manje od 130 miliona evra.

Zamenik sekretara za finansije Radomir Kostadinović je dodao da će nastavak izgradnje novog mosta finansirati grad Beograd iz sopstvenih prihoda, sa 50 miliona evra.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je istakao da će sam most preko Ade Ciganlije koštati oko 120 miliona evra.

Grad nije prezadužen, jer, kako je podsetio Đilas, ta zaduženost za sada ne prelazi ni pet od predviđenih 15 odsto budžeta.

Predsednik gradskog parlamenta Aleksandar Antić istakao je da je dodatno zaduženje poslednje kada je u pitanju novi most. On je podsetio da manjak novca iz kase budžeta grada, koji je predvidjen za izgradnju mosta uslovljen svetskom ekonomskom krizom, kao i da se nije mogao predvideti.

„Vladajuća većina preuzela je obaveze izgradnje mosta od prethodnog saziva, u kojoj su sedeli i donosili odluke upravo oni koji danas kritikuju današnju odluku“, naveo je Antić.

Šef odborničke grupe SRS-a Nemanja Šarović istakao je da je prva projektovana cena za taj most bila 80 miliona evra, pa, kako je naveo, 119, a, sada se predviđa, da će za most, s pristupim saobraćajnicama biti izdvojeno više od 300 miliona evra.

Odbornik DSS-a Andreja Mladenović ukazao je da je ta odluka neodgovorno ponašanje gradske vlasti prema budućim pokolenjima, jer je Beograd, kako je istakao, prezadužen grad koji neće moći da otplaćuje svoje obaveze.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik